Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τηγανητό κινέζικο ρύζι.

Τηγανητό κινέζικο ρύζι.

Τηγανητό κινέζικο ρύζι
Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που ίσως είναι και το μοναδικό αγαπημένο ρύζι της Άπω Ανατολής,που είναι τόσο πλούσιο σε υλικά που δε χρειάζεται καμία συνοδεία. Επιπλέον το πιάτο αυτό μπορείτε να το γευτείτε χωρίς ενοχές,αφού δεν είναι λιπαρό.
Υλικά (για 4 άτομα)

1 νεροπότηρο ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζ.τσαγιού μικρούλες καθαρισμένες γαρίδες
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 φλιτζ.του καφέ ψιλοκομμένο κλαράκι σέλινο
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγια

Εκτέλεση

Χτυπάτε το αυγό για να γίνει ομελέτα και το ψήνετε σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι,μέχρι να σφίξει η ομελετίτσα.Τη βγάζετε,την ακουμπάτε επάνω σε ένα ξύλο κοπής και την κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Μουλιάζετε το ρύζι, αφού το πλύνετε καλά,για 1/2 ώρα σε δροσερό νερό.Το βράζετε σε άφθονο νερό μόνο 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.Το σουρώνετε.
Σ'ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το μισομαγειρεμένο και σουρωμένο ρύζι.Ταυτόχρονα προσθέτετε το ψιλοκομμένο καρότο,την ψιλοκομμένη ομελέτα,την πράσινη πιπεριά και το σέλινο.
Ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε και τις καθαρισμένες γαρίδες και περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας.
Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και σερβίρετε το ρύζι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου